On training camp in Austria

austria

Sedan 2001 har Team Surprise varje år befunnit sig på tränings- läger i den lilla OS-byn Seefeld in Tyrol i Österrike.

På en vacker utomhusis omringad av hisnande bergstoppar och små pittoreska timmerhus står 2015 års upplaga av Team Surprise. De tjugo tjejerna är här under tolv intensiva dagar i början av december för att finslipa det sista på sina program inför den stundande tävlingssäsongen.
– Det är jättehärligt att få åka utomhus och det är också positivt att vi får möjligheten att träna på hög höjd. Det är mycket jobbigare men när vi väl kommer hem så märker vi skillnad oftast direkt, vi får en bättre uthållighet och kommer mycket längre i programmen, säger lagkaptenen Nathalie Lindqvist.

Här har Team Surprise tillgång till is när de vill och behöver inte anpassa sig efter särskilda istider utan kan styra schemat själva från dag till dag hur de vill lägga upp sin träning.
– Vi får också en bättre sammanhållning i laget eftersom vi umgås så intensivt med varandra. Men det viktigaste och mest positiva är att vi faktiskt kan lägga all fokus på just träningen. Även om vi fokuserar mycket hemma också så har vi ju vardagen runtomkring då. Här får vi service med mat och vila och vi behöver inte tänka på något annat vid sidan om. Det är bara fullt fokus på det vi ska prestera.

austria2

Ever since the year of 2001, Team Surprise has been on an annual training camp in the small Olympic village of Seefeld in Tyrol, Austria.

On a beautiful outside rink surrounded by breathtaking mountain peaks we find the 2015 edition of Team Surprise who are on their annual training camp in Austria. The twenty girls are here for twelve intense days in early December to polish the last details on their programs before the upcoming season.

– It’s really wonderful to skate outdoors and it is also positive that we have the opportunity to train at high altitude. It is much harder but once we get home we notice the difference right away, says team captain Nathalie Lindqvist.

Here, Team Surprise have access to the ice rink whenever they like and can control the schedule of their practices themselves from day to day.
– We also come closer as a team when we spend so much time together. But the most important and most positive thing is that we can actually put all the focus on our training. Of course we focus at home as well, but here we get all the service with food and rest and get to be in our own bubble.

A BIG THANK YOU TO ST PETER DE LUXE HOTEL, AND OLYMPIC SPORTS & CONGRESS CENTRE.

schemaKommentera